Józsefvárosi Sörfesztivál - amerikai sörkülönlegességekkel - képgaléria

Olyan világvárosok, mint Tokió, Shanghai, New York vagy Dublin után a többszörös nemzetközi díjnyertes Kentucky Ale® sörök megérkeztek Magyarországra. A kézműves sörkülönlegességeket, melyeket a Kentucky állambeli Lexingtonból szállítanak hazánkba, először a Józsefvárosi Sörfesztiválon kóstolhatják meg a hazai sörbarátok.
De minek is köszönhető a Kentucky Bourbon Barrel Ale sör rendkívüli népszerűsége? Az egyediséget a nevében hordozza, ugyanis a világhírű kentucky bourbon whiskey egy kreatív eljárásnak köszönhetően megjelenik a különleges italban. Az Alltech Lexington Brewing and Distilling Co. vállalat Kentucky Ale nevű sörét, ami az Irish Red Ale és az English Pale Ale házasításából született, beletöltik frissen használt bourbon tölgyfahordókba, majd a sört a lezárt hordókban hat hétig tárolják. Hat hét után az elkészült sört a tölgyfahordókból azonnal üvegekbe palackozzák, illetve söröshordókba öntik. Ennek az egyszerű eljárásnak az eredménye egy minden szempontból igazi sörkülönlegesség. A sör ugyanis a hathetes érlelésnek köszönhetően felveszi a tölgyfahordó bourbon whiskey izét, ezzel kellemes vanília aromát kölcsönözve az italnak. A Kentucky Bourbon Barrel Ale® alkoholfoka is egy igen magas 8,2%-os értékre emelkedik. Ez a sörkülönlegesség tökéletes választás aperitifnek, vagy vacsora utáni italnak.

A 2014. június 20-án nyíló Józsefvárosi Sörfesztivál megszokottól eltérően a kézműves sörfőzdék legjobb sörei mellett kiemelt figyelmet kapnak az egzotikus sörkülönlegességek, mint a thai Singha és Chang, a vietnámi Hanoi, továbbá a japán Asahi. Közkívánatra idén debütál a Gyümölcsös Sörkert, ahol az elmúlt évek során egyre népszerűbbé vált zamatos nedűkkel olthatják szomjukat a fesztiválozók.  A szezon gyümölcse a meggy, ehhez híven az első 1000 látogató meggymeglepetésben részesül a szervezők jóvoltából. Pénteken, azaz a Sörömök napján 50 %- os kedvezménnyel juthattok hozzá kedvenc söreitekhez és természetesen a hozzájuk illő sörkorcsolyákhoz a kijelölt partnereknél. Fesztivál a fesztiválban! Elhozzuk kedvenc sörünnepeiteket, köztük a Belga Sörfesztivál képviseletét és az Oktoberfest Budapestet, amelynek részleteivel itt találkozhatsz először! A Józsefvárosi Sörfesztivál Palotanegyed jól ismert helyszínén, a Ötpacsirta, Reviczky, Krúdy Gyula utcán és a Mikszáth Kálmán téren keresi a fesztivál sörét, a látogatók a rendezvény ideje alatt eldönthetik, hogy melyik sörfőzde érdemli meg az első helyezést. 


A rendezvény ingyenes, nincs kártyarendszer, és a sörök is jóval barátságosabb áron lesznek kaphatóak a Józsefvárosi Sörfesztiválon, mint a többi fővárosi sörös eseményen!


A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések