Titokzatos fényjelenség Budapest éjszakai égboltján - képgaléria

A Telekom ügynökségi partnereivel közösen olyan éjszakai égboltot átszelő, különleges nyomtatót fejlesztett, amelynek segítségével bárki az éjszakai égre „posztolhatja" a legemlékezetesebb élményeit megörökítő, az Égi Galéria Facebook alkalmazáson keresztül elküldött fotóit és üzeneteit.
A megoldás technológia hátterét egyedülálló találmány biztosítja: a képi és szöveges üzeneteket egy speciális helikopter (hexacopter) festi az égre, amelynek tudása a LED-technológiával, és a ma Magyarországon elérhető leggyorsabb, 4G mobilinternet képességeivel kapcsolódik össze. A futurisztikus repülő nyomtató által az égre nyomtatott, részleteiben kirajzolódó képeket és üzeneteket hosszú záridejű kamerák örökítik meg, és teszik az érdeklők számára láthatóvá.
Aki nem szeretne lemaradni egyetlen fontos pillanatról sem, annak érdemes rendszeresen az Égi Galéria weboldalára(www.egigaleria.hu) látogatnia, ahol a projekt eseményeit élőben is nyomon lehet követni. Aki pedig ennél is többre vágyik, és inkább saját fotókat készítene az egyedi látványról, az egy Budapest belvárosában lévő helyszínen 2013. október 13-ig minden este saját szemével is láthatja az égi nyomtatót működés közben, ahol akár le is fotózhatja az égre küldött képeket.
Természetesen a fotók a látványosság után sem tűnnek el: a projekt weboldalán, az Égi Galéria virtuális képtárában gyűlnek arra várva, hogy segítségükkel bárki bármikor töltekezhessen az általuk sugárzott felemelő érzésekből.

Az Égi Galériáról bővebben az www.egigaleria.hu oldalon lehet olvasni.
 A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések