Interaktív panorámaképen a készülő InterCity-prototípusok

Bemutatta a MÁV-GÉPÉSZET Zrt. a szolnoki, vasúti járműgyártás első két IC+ kocsiját, az egyiket 90 százalékos, a másikat 60 százalékos készültségi állapotában. A készre szerelés után az üzembe helyezés és a típusvizsgálatok következnek, így várhatóan az idei év végén találkozhatnak először az utasok a korszerű járművekkel. Az IC+ kocsik nemcsak a komfortos utazást szolgálják, hanem a hazai gyártásnak köszönhetően új munkahelyeket is teremtett a cég, amelyeknek a száma tovább nőhet, ha elindulhat a járművek sorozatgyártása.
Az új kocsik légkondicionáltak; a hordozható számítógépek, mobil eszközök energiáját biztosító elektromos csatlakozókkal ellátottak; GPS-vezérelt, fedélzeti és audiovizuális utastájékoztató-rendszerrel rendelkeznek; wifi biztosítja az ingyenes internetezés lehetőségét; belső videó-felügyeleti rendszer működik rajta. A kocsik 200 km/h-s legnagyobb megengedett sebességét a Németországba közlekedő vonatokban lehet majd kihasználni. 

A tervek szerint egy hónapon belül kerül fogóvázra a jármű, majd a feljáróajtók és a klímaberendezés üzembe helyezése következik. A típusvizsgálatok a nyáron indulnak, így várhatóan már az idei év végén találkozhatnak az utasok a korszerű IC+ kocsikkal.

360 fokos interaktív panorámakép: http://360.io/VXgxM5


Népszerű bejegyzések