2006. augusztus 19.

Gyorsolvasás

Egyre több információt kell, egyre rövidebb idő alatt befogadnunk. Ehhez a megszokott olvasási sebesség már kevés. Ráadásul, főleg internetes oldalaknál, gyakran első pillantásra csak annyit kell felismernünk, tartalmazza-e a keresett információt, és ha igen, hol.
Az olvasás gyorsítására már sok módszert kidolgoztak, könyvek tucatjai foglalkoznak a témával. Most egy kísérleti weboldalon, a Zap Reader-en (www.zapreader.com/) ingyen fejleszthetjük olvasási képességeinket. A weboldal megfelelő mezőjébe tetszőleges szöveget bemásolhatunk, amit azután az ott futó alkalmazás szavanként, a beállított sebességnek megfelelően jelenít meg a képernyőn. Az ismertető szerint, rendszeres gyakorlással, akár háromszorosára is növelhetjük olvasási sebességünket. Az alap beállítás percenként 300 szót jelenít meg. Első próbálkozáskor ezt az értéket addig csökkenthetjük, amíg már képesek vagyunk minden szót felismerni. Idővel azután folyamatosan növelhetjük ezt a sebességet.
A Zap Reader teljesen ingyenes, nem kell hozzá semmit telepíteni a számítógépünkön, mert webböngészőn belül fut.

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...